Ciemos pie “Hans im Glück”

Beidzot man ir sanācis laiks pastāstīt par manu ceļojumu uz Eseni ciemos pie “Hans im Glück”. Tiem, kas vēl nezin, mazliet atgādināšu, ka mūsu projektu zin gan pats HiG, gan citi Carcassonne fani no visas pasaules, galvenokārt no Vācijas, Kanādas un ASV. Pirms Spiel’2013 izstādes HiG savā lapā bija nopublicējis izstādes plānu, kur “Carcassonne Latvija” tika atzīmēts kā “Special guest”. 24.10.2013 pie HiG stenda tika sarunāta Carcassonne fanu tikšanās.
Essen Hall

Essen fans

“Hans im Glück” kopā ar aktīvāko vācu foruma dalībnieci kettlefish sagatavoja atnākušiem Carcassonne faniem nelielu pārsteiguma dāvanu, par kura saturu es pastāstīšu vēlāk. Protams, man izdevās parunāt ar Carcassonne un visu paplašinājumu autoru Klausu-Jürgenu Wrede.
Essen Klaus
Viņam bija prieks, ka Latvijā ir vieta, kas apvieno Carcassonne fanus un viņš izteica velmi kādreiz apmeklēt Rīgu, jo viņš ir dzirdējis, ka Rīga ir ļoti skaista pilsēta, it īpaši Vecrīga. Piemiņai es uzdāvināju Klausam krūzi ar Rīgas simboliku, kas viņam ļoti patika.
Essen cup
Klauss ir ļoti pozitīvs cilvēks, un nav brīnums, ka tieši tāds cilvēks varēja izgudrot tādu foršu un populāru spēli kā Carcassonne! Uztaisījām arī kopīgu bildi ar Klausu-Jürgenu Wrede.
Essen fans2
Pēc tam mums bija lieliska iespēja uzspēlēt jauno spēli “Carcassonne: South Seas”.
Essen South Seas
Viena no vācu foruma dalībniecēm izcepa ļoti garšīgus cepumus.
Essen cookiesMans bija iespēja parunāt arī ar Udo Šmitu, cilvēku, kas atbild par “Carcassonne-on-Tour”. Viņam arī bija patīkami zināt, ka Latvijā ir salīdzinoši daudz Carcassonne fanu. Udo kādreiz ir bijis Rīgā, un mēs sarunājām, ka kad viņš nākamreiz būs Rīgā, mēs obligāti uzspēlēsim kopā un viņš varbūt pat atnāks uz vienu no mūsu vakariem!

Šis pasākums man ļoti patika, tādas tikšanās ir lielisks pozitīvisma un enerģijas avots, ar ko par piepildīties veselam gadam! Protams, līdz nākamai izstādei… 🙂

Un tagad par pārsteiguma dāvanas saturu. Iekšā es atradu:

Klausa parakstīto kartiņu un divus lauciņus no “Princese un Pūķis” paplašinājuma, feju un pūķi, paplašinājumu “Pavadonis”, izstādes plānus, dažādas uzlīmes un ekskluzīvo paplašinājumu “Die Belagerer”, kas ir “Die Katharer” atkārtots izdevums ar papildus lauciņiem. Tas ir tieši tas, ka trūka manā kolekcijā!
Essen surprise
Uzlīmju bija daudz, starp tiem bija arī tādas, kas personificē Carcassonne pavalstniekus.
Essen9
Atsevišķi gribu atzīmēt dāvanu, ko man uzdāvināja Carcassonne vācu foruma dalībnieks Benny – Carcassonne ierobežots izdevums metāla kastē no Müller izdevniecības, kas ietver 6. paplašinājumu un jau pieminēto “Die Belagerer”, kā rezultātā man tagad ir divas “Die Belagerer” kopijas!
Essen10
Nākamgad es arī labprāt gribētu aizbraukt uz Eseni, jo tādas emocijas, ko izjūt tur, nevar izjust nekur citur! Līdz nākamai reizei, Hans im Glück!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *